Return to site

Spännande samarbete blev start för min

KREATIVITETSFYSIK

· BILD o BOKBRANSCH

Taika Taksinen gör entré

Jag skrattade högt i flera omgångar när jag läste manuset. Finurligt och svärtat i bästa Roald Dahl-anda. Se upp för röda ballonger och kommunalpolitiker, det är ett råd som kan löna sig att följa. Alltså: Jag har haft nöjet att få samarbeta med Siri Kolu och skapa pärmen till hennes nyaste bok Tervemenoa, Taika Taksinen! (Otava, 2015).

broken image

Kreativitetsfysik-TILLÄGG i april 2019: Det var inför ett scensamtal med Siri på Åbo bokmässa 2017 som jag första gången använde ordet ”kreativitetsfysik”. Vi förde ett samtal på två språk om skapande, med Mårten Westö som moderator, under rubriken ”Luovuusfysiikka / Kreativitetsfysik — Keskustelu luovuuden fyysisyydestä ja liikkuvuuden luovuudesta / Ett samtal om rörlighetens kreativitet och skapandets fysiskhet”. Det blev roligt. Om Siris hemliga arbetsrum, om att hålla idéer på behörigt avstånd för att kunna slutföra tidigare idéer, om att ha ett projekt man är gift med, och små projekt man västerprasslar med. Det satte igång min inspiration, och ledde till den här webbsidans tillkomst 2019.