Return to site

FANTASIUPPGIFT:

Vem bor här?

· SKRIV o RITUPPGIFTER

En bok är inte bara en spännande story där något händer bokens huvudperson. En bok är också en hel värld! Det kan vara en alldeles vanlig värld med vanliga hem och vanliga barn som går i skolan, men det kan också vara något helt annat. En hemlig magisk chokladfabrik eller skola för häxor och trollkarlar. En skog full av sagoväsen som bara huvudpersonen kan se, eller en lilliputtvärld där man måste förvandlas till någon jätteliten för att rymmas in.​

1. Tänk dig att du är någonstans där du känner dig hemma, antingen hemma hos dig, på ett sommarställe eller hos någon du känner.

2. Tänk på en dörr eller en ingång av något slag. Det kan vara ett skåp eller en vanlig dörr. Det kan vara en låda, en källarlucka eller ett utedass. Det kan också vara en brunn, ett hål i en trädstam eller ett svart hål in i ett berg bakom huset. Eller en kakburk med lock! Vad som helst.

3. Du har säkert redan gissat att det inte alls är en dörr in i ett vanligt skåp eller in i någon vanlig kakburk. Det är en utgång mot en annan värld. Öppna den och kika försiktigt ut. Vad ser du? Hur ser det ut i världen på andra sidan? Vem lever där?

4. Skriv eller rita hurdan värld du upptäcker. Du kan berätta i ord men du kan också rita allt du ser i din fantasi. Eller rita en karta! Med små förklaringar till.

Det viktiga är inte hur du ritar eller skriver. Det viktiga är själva världen du hittar bakom dörren!

broken image