Return to site

FÅGELTANGO

& andra bollar i luften

 

Teater Tapir på Hanaholmen. Bland annat.

· RISKER o RÖRLIGHET

Övar mig i att spela ukuleletango och dansa som en mycket långbent fågel på samma gång. Det går inte så bra. Ännu. Men till Teater Tapirs diktshow på Hanaholmen om en månad ska jag nog ha kläm på det. Och har jag inte kläm på det så gör det inget, för jag har ändå fått uppträda som flamingo på en stor fin scen! Jag tycker det är värt det, även om jag skämmer ut mig. Allt för Konsten, Livet och för att aldrig bli bekväm.

Under sommaren har jag – förutom spelat ukulele – skrivit på en text som en dag ska bli den tredje boken i trilogin om barnet och hunden Fidel. Det projektet skriver jag också stipendieansökningar för, ty det tar låååång tid att skrapa fram bildjävlarna. Hitta på story är bara roligt, men att genomföra det är tungt och ganska trist. Jobbar också på en ny dagispjäs för Teater Taimine. Det är skoj.

Arbetet med texten till kapitelboken om Nelson Tigertass är inne på slutrakan. Korrläser och tecknar som bäst. I november åker Nelson iväg till översättaren. Spännande!

Dessutom: Maija Hurme och jag jobbar som bäst med tidningen MERA, ett mässmagasin om barn- och ungdomslitteratur. Vi har fått in otroligt fint material från vårt fantastiska nätverk. Gjorde en hel del tidningslayout förut, och jag har hunnit glömma bort hur roligt det kan vara!

broken image