Return to site

STJÄRNREGN

(men ändå bara framåt)

· KOMPOST o IDÉFRÖN,BILD o BOKBRANSCH

OBS: Inte tänka för mycket

Min lilla bok om ett barn som ska ut i skogen och kissa (Jag, Fidel och skogen) har fått hela TRE nomineringar i höst! Först litteraturvetarnas Toisinkoinen-finalist (vinnare var Pajtim Statovci), sen landets största; Finlandia Junior (vinnare Juuli Niemi) och nu det splitternya Runeberg Junior, som delas ut på Runebergsdagen i februari 2017.

Jag har på nåt vis tänkt att nomineringar och priser är sånt som andra får. Eller; jag har helt enkelt inte tänkt på sånt så väldigt mycket. Jag antar att jag kommer att börja tänka på det efter det här. Kanske.

Fast mest tänker bara jag på nya böcker. Nya bilder. Just nu jobbar jag på en finfin ekorrbok med Sanna Tahvanainen, samtidigt som jag grubblar på en uppföljare till Jag, Fidel och skogen. Jag har också skrivit en dagispjäs (som ännu är lite hemlig) och ÄNDÅ kan jag inte låta bli att fundera på min bokidé Snö som bara poppar upp hela tiden. Den är en mycket livskraftig liten idé som sticker upp sitt huvud titt som tätt, oberoende av hur mycket annat jag har på gång samtidigt. Nu gjorde jag plötsligt ett uppslag av bara farten!

broken image

Men nu ska jag småningom hålla ett ordentligt jullov. Låta komposten vila. Så att nya idéer kan spira.