Return to site

Teckningsuppgift:

RITA PORTRÄTT

utan att se på pappret

· SKRIV o RITUPPGIFTER

Det här är en rolig uppgift jag lärt mig av min kollega Linda Bondestam, som i sin tur lärt sig det av en konstlärare för länge sen.

Sätt er parvis mittemot varandra, med papper och penna i handen. Rita av varandra utan att titta på pappret. Det gör ingenting att det blir helknasigt. Försök fånga blick, pannlugg och sånt.

Vill du ha en svårare utmaning: sätt dig på ett café och rita av folk som går förbi på samma sätt. Teckna snabbt, försök att fånga kroppsspråket. Titta på pappret först när du är klar.

broken image

Här är jag på ett café i Bologna. Min kollega Maija Hurme har ritat mig (fast hon gjorde inte samma övning; hon kikade nog men gjorde en supersnabb porträttskiss), och jag har tecknat folk som går förbi. Vi besöker världens härligaste bokmässa; Bologna Children's Book Fair.