Return to site

TILL VAD BEHÖVS

SJÄLVDISCIPLIN?

 

En bok klar. Dags för nästa!​ (ARGH! Hur stoppar man?)

· BILD o BOKBRANSCH

Pappa, jag och havet (fristående fortsättning på Jag, Fidel och skogen) åkte just iväg till tryckeriet och jag håller alla tummar jag har för att trycket ska bli som jag vill. Det är så väldigt mycket som kan gå fel. Färgnyanser, extra sidor, lim som kladdat sönder sidor, skrivfel, osv. En gång fick jag en bok med svenskspråkig pärm och finska inuti. Stön.

broken image

Jag är ju ett kontrollfreak. Jag vill göra så mycket som möjligt själv. Men det är lite farligt också. Det kan bli svårt att varva ner. För alltid finns det något mer jag kan göra, något som kunde bli bättre. Jag får ibland frågan hur jag har självdisciplin att jobba med egna projekt hemifrån. Jag brukar svara att jag inte behöver självdisciplin för att jobba, jag behöver självdisciplin för sluta jobba.

Så: nu jobbar jag på boken om Nelson Tigertass som jag hållit på med i så många år nu. 2012 skrev jag ett blogginlägg om en idé jag fått, och våren 2019 ska den äntligen bli bok! Texten är så gott som klar, och nu ska jag börja tänka på bilder småningom. Här ett litet smakprov:

broken image